Waarom deze website

Iedereen weet het: We gooien teveel eten weg. Slecht voor het milieu en slecht voor onze portemonnee. Wij van onze kant denken dat het met name komt door gebrek aan inspiratie. We hebben thuis niet meer geleerd om restjes te verwerken en koken doe je toch het liefst op de automatische piloot. Niets menselijks is ons vreemd. Het moet niet te veel tijd en nadenken kosten en lekker eten opleveren.

Met deze website willen we jou wat inspiratie geven om met weinig inspanning toch iets leuks te maken van die oude boterham of dat restje pasta. Maar ook met een kilo kip, die in de aanbieding was, of een kilo paprika’s. Met deze inspiratie kun je ook weer nieuwe variaties zoeken. Het internet staat er vol mee.

Wat vind je op onze website

Onze website bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over het verwerken van restjes. Dat doen we in Nederland en in de landen om ons heen al tientallen jaren. Ons doel is om je inzicht te geven in de oplossingen die in verschillende landen zijn ontstaan voor het verwerken van restjes. En allemaal even smakelijk. Dit zijn dan ook allemaal basisrecepten die je in diverse uitvoeringen op internet terug kunt vinden.

Waar mogelijk geven we je een link naar een goede kookvideo. Dat maakt dingen zoveel duidelijker. Deze kookvideo’s hebben we geselecteerd op duidelijkheid. Ze geven in veel gevallen een variatie op de basisrecepten, maar dat maakt het in onze ogen juist interessant. De kookvideo’s zijn ook regelmatig in een andere taal. We hebben toch voor deze video’s gekozen, omdat de handelingen duidelijk zijn uitgebeeld. En daar gaat het om, denken wij. 

Het tweede deel bestaat uit speciale recepten, die je verrassende inspiratie willen bieden voor producten die je in wat grotere hoeveelheden hebt gekocht, omdat ze bijvoorbeeld in de aanbieding waren.

Copyright

We maken onze eigen teksten en foto’s. Daarnaast gebruiken we foto’s en videos die we op verschillende plekken tegenkomen. Bij alle foto’s die niet door onszelf zijn gemaakt vind je ofwel een bronvermelding, ofwel een link naar de website van de eigenaar van de foto.

Deze website is nog in aanbouw

We vragen je dus nog wat geduld. Wat kun je nog van ons verwachten? We zijn bezig met het maken van foto’s, zodat je een beeld krijgt bij alle gerechten. De recepten die je al op onze website kunt vinden zijn daarentegen, hoewel nog niet allemaal met foto, wel allemaal beproefd en lekker.

En we blijven natuurlijk op zoek naar ouderwetse en nieuwe basisrecepten om die voor jou beschikbaar te maken. Daarnaast kun je nog veel speciale recepten van ons verwachten.