Jan 212014
 

Paprika’s uit de oven zijn onvergelijkbaar lekker. Je kunt ze direct serveren als onderdeel van je antipasti. Je kunt er ook paprikapuree van maken. Dat smaakt heerlijk in bijvoorbeeld pastasaus, hartige taart, tomatensoep, pompoensoep en risottokoekjes.

Paprika

Ingrediënten
6 tot 8 paprika’s (alle kleuren) | 60 ml extra vergine olijfolie | zeezout

Bereiding
Was de paprika’s, dep ze droog, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal en schep ze om met de olie en het zeezout. Dek de schaal af en zet de schaal 60 tot 90 minuten in het midden van een op 175 °C voorverwarmde oven. Schep de paprika’s af en toe om. Ze moeten zacht maar niet zwart worden en het vel mag niet loslaten.

Laat de paprika’s afkoelen en trek het vel eraf. Serveer de paprika’s als antipasti.

Bewaren

Pureer het vruchtvlees of snijd het in kleine stukjes en vries het in mini-porties in, bijvoorbeeld ter grootte van ijsblokjes. Voor gebruik laten ontdooien.