Jan 182014
 

Ensaladilla Rusa betekent letterlijk “Russisch slaatje”, zoals wij huzarensalade zeggen. Het is een aardappelsalade die in Spanje veel gegeten wordt, op basis van aardappels, eieren, erwtjes, paprika en mayonaise. Er zijn natuurlijk ontelbare variaties te bedenken. Hierbij een variatie met tonijn.

Ingrediënten
gekookte aardappelen (vast) | blikje tonijn of restje mager soepvlees | ui | peterselie | doperwten, gekookt | augurkjes | geroosterde paprika | hardgekookte eieren

Ingrediënten voor de saus
mayonaise of yogonaise | rode wijnazijn | knoflook | peper | zout

Bereiding
Snijd de aardappels in blokjes. Snijd de rest van de ingrediënten fijn en meng ze door de aardappelblokjes. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en meng de saus door de salade. Laat de ensaladilla rusa een paar uur staan.