Mrt 252015
 

Scheiterhaufen betekent brandstapel. Het is een Oostenrijks gerecht van in melk en ei geweekte Semmel (harde broodjes), appel, rozijnen en kaneel. Wij zouden het broodpudding noemen. Je kunt het ook van ander witbrood maken.

Voor een nog romiger variant kun je de melk vervangen door delen slagroom, zure room, mascarpone of kwark. Probeer ook eens een variant met in rum geweekte rozijnen.

 Scheiterhaufen

Ingrediënten
250 gram brood | 4 eieren | 500 ml melk | 500 gram appel | 100 gram gemalen noten | 50 gram suiker | een handje rozijnen

Kruiden en specerijen
zout | kaneel | poedersuiker

Bereiding
Meng de eieren met melk, suiker en zout. Snijd het brood of de Semmel in sneetjes en laat deze weken in het eimengsel. Vet een ovenschaal in en leg er een laagje brood in. Bedek het brood met flink wat dun gesneden schijfjes appel. Bestrooi met suiker, kaneel en rozijnen. Dek af met nog een laag sneetjes.

Leg stukjes boter op het brood en zet 40 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Serveer met poedersuiker.

♦  Beste kookvideo: fischer3x3. – Scheiterhaufen  ♦