Jan 172014
 

Aloo betekent aardappel en aloo tikki is een aardappelkoekje gevuld met Indiase kruiden en groenten. Het wordt gefrituurd of gebakken in olie. Je kunt de vulling door de aardappelpuree mengen of in het midden van het koekje vouwen.

Miniatuur

Ingrediënten
5 gekookte aardappelen | 3 sneetjes brood | 1 kopje groene erwtjes | 1 kopje geraspte wortel | sap van 1 citroen | olie

Kruiden en specerijen
korianderblaadjes | 1 tl komijnpoeder (jeera powder) | 1 tl garam masala | 2 groene pepertjes (als je van pittig houdt) | zout

Bereiding
Pureer de aardappelen. Week de sneetjes brood even in water, knijp ze uit en verdeel in stukjes. Pureer de erwtjes kort in de blender. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel tot een deeg. Druppel een beetje olie op je handen. Vorm balletjes van het deeg ter grootte van mandarijntjes en druk de balletjes tot een plat, ovaal koekje.

Bak de koekjes aan beide zijden bruin in ruime olie of frituur de koekjes op 180 ◦C. Laat de koekjes even uitlekken op keukenpapier en serveer met chutney en geraspte brokkelige kaas, zoals Parmezaanse kaas of Cheddar.

♦  Beste kookvideo: Seema – Aloo tikki  ♦
♦  Beste kookvideo: Veena – Aloo tikki  ♦