Jun 112014
 

Een heerlijk lunchgerecht. Voeg eventueel eerst nog wat Parmezaanse kaas toe. Heb je nog een restje paprika’s uit de oven? Meng deze dan door de risotto voor je er koekjes van bakt.

004

Voor gevulde risottokoekjes voeg je bijvoorbeeld gebakken ui, gebakken champignons en versgesneden peterselie toe. Voor de risottokoek op de foto is risotto met spekjes gebruikt met toegevoegde gebakken courgette.

Ingrediënten
risotto | ei | zout | boter

Bereiding
Meng een of twee eieren en een beetje zout door de risotto. Het geheel moet niet te vloeibaar worden. Verhit 1-2 eetlepels vloeibare boter in een braadpan en bak platte koekjes van de risotto bij middelhoge temperatuur, iedere kant ongeveer 8 minuten. De koekjes zijn klaar als ze niet meer meegeven in het midden. Lekker met salade.

Je kunt natuurlijk ook 1 grote risottokoek maken in een koekenpan. Verdeel de risotto over de bodem van de pan en druk goed aan. Maak de koek aan de buitenkant mooi rond met een spatel. Keer de koek met een deksel zodra de onderkant bruin is.